Liivika Asumaa – lastetoa jänkupreili Herta ja noorhärra Hermani “ema”.

Liivika Asumaa on Eesti mänguasjameister, kelle osavate käte alt on välja lipsanud jäneseid, rebaseid, kasse ja elevante, kuid kõige rohkem siiski karusid. Mänguasjad on valmistatud Saksa ja Itaalia viskoosist ning nende täidiseks on kasutatud saepuru. 
Mänguasjameistri sõnul valmis tal esimene mänguasi kolm-neli aastat tagasi ühe juhusliku kohtumise ja tutvumise järel oma karumeistrist õpetaja Ludmilaga.

Tekkis tõsine vaimustus ja tasapisi hakkasid valmima eriilmelised ning omanäolised karud ja teised tegelased, mille valmistamisel õmblusmasinat ei kasutata, mitte ühtelgi masinpistet sõna otseses mõttes. Kuidas sünnivad nii eriilmelised tegelased tegelikult, ei oska Liivika Asumaa täpselt vastata, aga kõik loomad on isesugused ja oma looga. „Inspiratsioon tekib töö käigus, üks mõte viib teiseni, mõnikord inspireerib materjal, teinekord eelmine valminud karu,“ mõtiskleb mänguasjameister. Mis loomake nimeks saab ja milliseid rõivaid kandma hakkab, selgub tavaliselt talle silma vaadates. Karusid ja teisi loomi tasub erilise tähelepanuga lähemalt uurida, sest nende seljas olevad rõivad on hea näide taaskasutuse võimalustest. Sitsid ja satsid, kraed ja kuued on valminud karumeistri enda pere vanadest riietest või kaltsupoodidest soetatutest ning saavad nüüd loomade seljas uuesti särada….

(Tekst ja pildid internetist)

Kel huvi lähemalt Liivika tehtuga tutvuda, saab seda teha SIIN. 

LIIVIKA elab ja toimetab oma tegemistega ka Keilas.  Meie linna kunstihuvilised lapsed saavad tema juhendamisel Keila Noortekeskuse saviringis imevahvaid asju valmistada. Saviringi laste 2019-2020 õppeaastal valminud töödest oli raamatukogus üleval ka näitus.