2021/2022 hooaeg

Harju Maakonnaraamatukogus on juba kolmandat aastat võimalus lastel osaleda Eesti Lastekirjanduse Keskuse lugemisprogrammis „Lugemisisu“.
Selle eesmärgiks on innustada 5–10-aastaseid lapsi lugema, pakkudes juurde mängulist lisategevust ja raamatukogude teematunde. 

Koolilapsed saavad tulla liituma koos klassiga või ka üksinda.  Lapsed saavad raamatukogust valida endale lugemiseks meelepäraseid raamatuid, mis on ilmunud viimase viie aasta jooksul.  Sobilikke raamatuid leiab nii  “Lugemisisu” riiulilt, uudiskirjanduse riiulilt, kui ka avariiulitelt. Läbiloetud teosed pannakse lugemispassi kirja ja lisaks tuleb vastata ühele küsimusele, millest moodustub lõpuks üks tore omaloominguline jutt. Õppeaasta lõpus premeeritakse kõiki lugemispassi täitnud lapsi lugemisdiplomiga.

Lasteaialapsed saavad lugemisprogrammis osaleda õpetaja eestvedamisel rühmana. Õpetaja paneb läbiloetud teosed lugemispassi kirja ja koos rühmaga täidetakse nende kohta loomingulised ülesanded. Programmi läbinud rühmasid tunnustatakse lugemisdiplomiga.

TÄHELEPANU! Sel aastal ühines programmiga lisaks meie raamatukogule ka Keila Kooli Pargimaja raamatukogu. Nüüd on koolilastel võimalus programmiga liituda ja laenutada lugemispassi sobilikke raamatuid nii kooliraamatukogust, kui ka meie raamatukogust.

“Lugemisisu” programmist ja ajaloost saab soovi korral lähemalt lugeda ELK kodulehelt.

Lugemisprogramm kestab raamatukogudes 1. oktoobrist 2021 kuni 31. maini 2022.

2021/2022 LUGEMISISUGA LIITUNUD KLASSID (sisaldab nii Harju Maakonnaraamatukogus, kui Keila Kooli Pargimajas liitunud klasse)

Keila Kool
1.a klass  (õp. Jana Uibo)
1.b klass  (õp. Anastasia Rikk)
2.b klass (õp. Irma Erendi)
2.c klass (õp. Mirjam Pärtel)
2.e klass (õp. Evelin Süvari-Hein)
3.d klass (õp. Angelika Käsk)
4.a klass (õp. Marge Laur)
4.c klass (õp. Leelo Tamkivi)
4.d klass (õp. Ülvi Aavik)

LUGEMISISUGA LIITUNUD LASTEAIARÜHMAD:

Keila lasteaed Vikerkaar rühm Muumid (õp. Evely Leotoots)
Keila lasteaed Vikerkaar Sipsiku maja rühm Sipsikud (õp. Kaidi Kink)
Keila lasteaed Vikerkaar rühm Pipi (õp. Anu Tammik)
 Keila lasteaed Vikerkaar rühm Sinilind (õp. Laura Lilleorg)

Keila lasteaed Vikerkaar rühm Pokud (õp. Tiiu Langeproon)

Lugemisisuga lõpusirgele jõudnud lasteaiarühmad:

Pipi rühm

Sipsikud

Muumid

PILDIGALERII läbi hooaja.

 j