2020/2021 hooaeg

2020-2021 HOOAEG ON LÕPPENUD! 

Programm kestab kuni 31. maini 2021, liituda võite endale sobival ajal.

Väikese lugemisisulise joonistus

1.-4. klassi lapsed saavad raamatukogudest valida lugemiseks põnevat uudiskirjandust. Loetud raamatud paneb laps kirja spetsiaalsesse lugemispassi, kus on ka loomingulised lisaülesanded loetu kinnistamiseks ja oma lugemiskogemuse jagamiseks. Ülesanded on koostatud selliselt, et need sobivad enamasti mis tahes raamatu juurde.

Kooliaasta lõpus premeeritakse kõiki viis raamatut läbi lugenud ja lugemispassi täitnud lapsi lugemisdiplomi ja raamatukotiga.

Lugemisprogrammis osalevad klassid saavad registreeruda raamatukogu teematundidesse, kus tutvustatakse raamatu loomise teekonda, mängitakse lugemismänge, võisteldakse Kahoot-viktoriinis või õpitakse tähelepanu pöörama raamatu illustratsioonile.

Lasteaialapsed saavad lugemisprogrammis osaleda rühmaga. Alustuseks ootame rühma raamatukokku, kus saate endale ühise lugemispassi ja lapsed jätavad endast märgi “Lugemisisu” seinale.

Rukkilille lasteaed Liblikate rühma lapsed
Rukkilille lasteaed LIBLIKAD rühm oma lugemisisulist tõendavate diplomite ja kottidega

Läbiloetud raamat pannakse lugemispassi kirja ja täidetakse selle kohta ülesanne. Mõne ülesande saab edukalt lahendada juba raamatukogu külastusel. Kui rühmas on loetud viis raamatut ja ja täidetud kõik ülesanded, ootame lugemispassi raamatukokku tagasi.

Kõiki rühmi, kes loevad ette viis raamatut ja täidavad loomingulised ülesanded, tunnustatakse kevadel lugemisdiplomi ja raamatukotiga.

Rukkilille lasteaia Kiilid rühma lapsed
Rukkilille lasteaed rühm JAANIUSSID

Lugemisisu programmi edukalt lõpuni viinud kooli- ja lasteaialastele kingitud raamatukottide valmimist toetas Eesti Kultuurkapital. 

Lugemisprogrammis osalevad klassid ja lasteaiarühmad saavad registreeruda raamatukogu teematundidesse:

LUGEMISISUGA LIITUNUD LASTEAIAD:

Lasteaed VIKERKAAR
rühm LOTTE – õp Tiina

Lasteaed RUKKILILL
rühm LIBLIKAD, õp Ly
rühm JAANIUSSID, õp Sirje