Lugemisprogramm “Lugudega reisima”

9. septembril toimub üle Eesti lugemist propageeriv üritus ReadHour ehk Lugemistund, mille raames kutsutakse kõiki lugema just talle sobivas paigas avalikus ruumis.
Ka meie kutsume kõiki raamatukokku lugema ning alustame just täna eelkõige kõige väiksematele lugejatele mõeldud lugemisprogrammiga “Lugudega reisima”.

Raamatutes leiduvad lood viivad meid ikka kusagile reisile. Kas siis teise riiki, kosmosesse, maale vanaema juurde, sõbrale külla või veel põnevamatesse kohtadesse.
Lugemisprogrammi eesmärk on lugeda, kas ise või kellegi abiga, võimalikult palju raamatuid. Arvesse lähevad ka etteloetud raamatud.

Iga laps saab raamatukogu seinale omanimelise sõiduvahendi, millega algab tema reis lugude maailma. Iga loetud raamatu eest saab laps kleepida sõiduvahendile ühe temaatilise kleepsu.

Programmi mõte on toetada ja innustada lapsi raamatutega tutvuma ja lugema. Sõiduvahend ja sinna kogutavad kleepsud annavad lugemisprogrammile mängulisust. Kuigi tegu pole võistlusega siis tublimaid ootab kevadel siiski väike auhind.

Lisainfot küsi raamatukoguhoidjalt raamatukogust kohapealt või lasteteeninduse telefonil 6755 737.